Werkwijze


Je hebt professionele fotografen en fotografen die professioneel fotograferen. Het verschil moge duidelijk zijn, het heeft alles te maken met de aanpak en benadering van fotografie in het algemeen maar ook in de benadering van de mensen. Vanuit mijn IT achtergrond schaar ik mezelf bij de laatste groep. Ik benader fotografie professioneel en stel u centraal, ik ga niet voor “het kiekje” maar voor het mooie beeld. Een erecode uit liefde voor de fotografie en het beeld. Dit is tenslotte ook de reden waarom je een fotograaf “inhuurt” en wat je ook van een fotograaf mag verwachten. Als u op het einde van de rit tevreden bent en kan genieten van de foto’s dan is mijn doel geslaagd en als dit ook nog eens op een professionele en leuke manier gaat …. wat wil je dan nog meer.

 

Ik werk op freelance basis naast mijn normale baan in de IT. Vaak in de weekeinden of avonden. Mocht het nodig zijn voor diverse gelegenheden zoals fotoshoots voor bedrijven, bruiloften, reportages of een bepaald evenement dan neem ik een dagje vrij zodat ik me optimaal kan inzetten. Flexibiliteit is me niet vreemd dus voor afwijkende afspraken zijn altijd mogelijkheden.

Wil je weten of ik mogelijkheden of tijd heb, neem dan contact met me op via de contact pagina.

Een persoonlijke aanpak vind ik erg prettig. Bij voorkeur spreek ik voor de shoot een keer af om kennis te maken, de wensen samen door te nemen of om de locatie te verkennen. Op die manier ontstaat er vaak een klik en weten we van beide kanten wat de verwachtingen en afspraken zijn. Mocht er geen klik zijn dan is dit natuurlijk geen ramp maar het is uiteraard wel het meest prettige. Dit is ook een kant van fotografie die me erg aantrekt, het persoonlijke contact en de interactie met mensen. Ik kan mijzelf op deze manier ook het beste inleven in de wensen en de verwachting zodat de kans op een teleurstellend resultaat minimaal is.

Geen dag zonder lach. Fotografie pak ik serieus aan maar voer ik met een lach uit. De ideale combinatie: jij (jullie), ik, mijn camera, humor en een mooi resultaat.

Bij gebrek aan een eigen studio zijn de shoots meestal op locatie. Gewoon bij je thuis of we zoeken samen naar een andere locatie wat helemaal past bij de sfeer van de beelden. Ik beschik over een achterwand in verschillende kleuren. Ontbreekt uw kleur of is het de bedoeling dat een andere sfeer moet worden gecreëerd dan is dit allemaal mogelijk. Met een portable flitsset kan overal een studio worden gemaakt. Als dit bijvoorbeeld in de eigen huiselijke omgeving is dan voelen kinderen zich ook vaak op hun gemak wat tot hele leuke spontane resultaten kan leiden. Maar, eerlijk is eerlijk, in een echte studio is het natuurlijk lekker spannend.

Een shoot in zo’n echte studio is uiteraard ook mogelijk. Houd er dan rekening mee dat de studiohuur bij de prijs wordt inbegrepen.

Verrassingen zijn van elke dag en elk moment. Dit maakt het fotografievak erg interessant en uitdagend. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op het moment van de shoot zorg ik voor een optimale voorbereiding. Verrassingen kunnen er altijd zijn en om hiermee goed om te kunnen gaan vergt een grote dosis flexibiliteit en creativiteit. Iets waar ik niet van terugschrik, sterker nog, ik pak deze momenten met beide handen aan en zet me voor meer dan 100% in om het eindresultaat te bereiken wat aan uw verwachtingen voldoet.

Ik zorg voor duidelijke afspraken en dat ik ruim op tijd aanwezig ben. Dit is een prettig houvast waarbij het accent ligt op de fotografie en het beeld in plaats van allerlei zaken er omheen.